Om oss & våra produkter

Om oss och vårt sortiment på Qprod.se

Qprod.se - allt på ett och samma ställe !

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 800:-

Hos oss hittar ni ett välfyllt sortiment inom hem & hushållleksakerbarn & babydatorer & kringutrustningljud & bildtelecomlivsmedel och mängder av övriga tillbehör.

Vi har kända varumärken som PhilipsOBH NordicaLandmanBraunTristar och många många mer.

Alla varumärken som vi marknadsför och säljer hittar ni här

Vi har totalt ca 6500 artikar.


Våra grekiska produkter på Qprod.se

Det hela började med att vi flyttade till Kreta i Grekland till en liten by utanför Chania som heter Gerani år 2008. Väl där kom vi i god kontakt med lokalbefolkningen i snabb takt. Kretensarna är fantastiskt trevliga och det tog inte lång tid innan vi blev introducerade i alla fantastiska lokala produkter som Grekland har att erbjuda, så vi bestämde oss helt enkelt för att ta med oss en del av godsakerna till Sverige, och på den banan är vi nu. Oliver är lite av en säsongsprodukt, så det är inte alltid vi får tag i våra kvalitetsprodukter beroende på hur olivskörden har varit , väder och vind är också en påverkande faktor.

Idag bor vi i Sverige men åker till Kreta så ofta vi kan.

Vår högkvalitativa extra virgin olivolja från Kolymbari S.A Kreta 


Företaget Kolymbari S.A

Kolymbari S.A Kreta är beläget nära den pittoreska kuststaden Kolymvari, i den nordvästra delen av Kreta och 24 km från Chania. Det är ett familjeföretag som grundades 1980 och arbetar enbart med produktion och standardisering av extra virgin olivolja, olivolja från Protected Designation of Origin (PDO) Kolymvari Chanion Crete och Protected Geographical Indication (PGI) Chania Crete och organisk olivolja .

Vi exporterar olivolja globalt, till många länder i Europa, till exempel Tyskland, Ukraina, Sverige, Finland, Frankrike, Österrike, Nederländerna och andra europeiska länder och även till Australien, USA, Kanada, Kina, Sydafrika och andra mindre länder.

Produktion

Kolymbari S.A  har lyckats producera en oföränderlig olivolja som upprätthåller alla dess beståndsdelar, dess gyllene gröna nyans, dess fruktiga arom och smaker från den nyskördade frukten. Detta är ett resultat av den korta tiden mellan skörd och oljebehandling.

Extraktion av olivolja görs i vår moderna olivbearbetningsanläggning från de hälsosammaste oliverna strax efter skörden endast med fysiska medel under strikt kontrollerade förhållanden i låg temperatur (upp till 27 ° C) med den minsta nödvändiga tid för blandning (cirka 30 minuter).

Rostfria tankar används för lagring och transport av olivolja enligt villkoren i direktiv 93/43 om livsmedelshygien.

Förpackning och standardisering

Standardisering av vår olivolja görs i en modern, byggd enligt hög standard, helautomatisk produktions- och förpackningsanläggning. Här kan vi bearbeta och fylla glasflaskor med 250 ml upp till 1 liter och ha kapacitet att flaska 1500 flaskor per timme, och metallbehållare från 500 ml upp till 5 liter med en kapacitet på 800 5 liter containrar per timme.Standardiseringsenheten har certifierats och fungerar i enlighet med EN ISO 22000: 2005-standarden som säkerställer konsumenten en produkt av utmärkt kvalitet och näringsvärde.

Kontraktsodling

Kolymbari S.A har sedan 2011 i samarbete med avdelningen för landsbygdsutveckling i Chania kommun, skapat den första olivoljan som har fått ett intyg om äkthet och kvalitet. Denna ansökan enligt det avtal som finns mellan gruppen av producenter, Kolymbari S.A och inhemska och internationella företag, säkerställer en säker och stadig försäljning av produkten. På detta sätt säkerställer producenter att produkten absorberas med ett konstant pris, och företagen har bästa möjliga tillhandahållande av en kvalitet och ekonomisk produkt.

Vårt företag fortsätter att framgångsrikt genomföra programmet för avtalsodling som började arbeta med 30 certifierade olivproducenter och antalet ökar årligen, eftersom vi stöder jordbrukarnas arbete och vi uppmuntrar dem att förbättra produktionsvillkoren och slutligen bättre kvalitet på deras produkt. På det här sättet erbjuder vi konsumenten en extra jungfruolja av olivolja, en solid kvalitet och en "identitet" med resultatet att konsumenten vet ursprunget till de produkter som konsumerar.

Kvalitet

Kolymbari S.A  mål är att upprätthålla en standard för olivolja som uppfyller kraven hos kunder och konsumenter vad gäller kvalitet, variation, säkerhet och hygien för slutprodukten. Vår credo är att ansvaret för att upprätthålla detta åtagande gentemot standarden för kvalitet och säkerhet ligger hos företagets anställda genom deras korrekt utförda uppgifter och deras relationer med våra kunder. Våra principer för kvalitet och säkerhet är grunden för vårt engagemang för kvalitet.

Produktsäkerhet för vårt företag går utöver att helt enkelt producera en säker produkt med certifierad kvalitet. Säkerhet och kvalitet innebär respekt för konsumenter, anställda och partners och eliminerar därmed möjligheten för produkter som inte uppfyller kraven. I detta sammanhang har varje fabriksarbetare åtagit sig att:

I överensstämmelse med livsmedelssäkerhetssystem som identifierar, utvärderar och kontrollerar riskerna förknippade med säkerhet i alla stadier före och efter produktion och distribution av produkter,tillämpningen av grekisk lagstiftning om produktsäkerhet och regler för god industriell praxis,produktion och lagring av kvalitetsprodukter som uppfyller kundernas krav,tillhandahålla tjänster av hög kvalitet som uppfyller våra kunders behov och förväntningar,att fastställa strategier för säkerheten och kvaliteten på våra produkter i den årliga affärsplaneringsprocessen,att fastställa årliga mål för säkerhet, kvalitet och miljöansvar på både individ och enhetsnivå för alla våra aktiviteter, Se till att våra resultat på produktsäkerhet och kvalitet fortsätter genom implementering och certifiering av livsmedelssäkerhetshantering i enlighet med standarderna ISO 22000: 2005, för att bekräfta effektiviteten hos säkerhetshanteringssystem och kvalitetsprodukter genom att använda interna men också externa kontrollförfaranden,

I vårt arbete för att säkerställa att våra leverantörer känner samma åtagande för produktsäkerhet och kontroll av material som tillhandahålls med hjälp av kontroller och inspektioner av inkommande produkter.

KOLYMPARI SA: s åtagande att säkra hanteringen av färdigställda produkter inom de gränser som föreskrivs i lag, inom hela verksamheten och funktioner, är ett åtagande från alla anställda och en integrerad del av deras dagliga arbete.

Implementeringen av kvalitetssäkringssystemet ISO 22000: 2005 i kombination med ständiga kvalitetskontroller, kemisk analys från certifierade kemiska laboratorier och statens laboratorium, samt den sensoriska utvärderingen av en ackrediterad testpanel för olivolja, bidrar till produktionen av en olivolja med utmärkt kvalitet och näringsvärde.


Övrig information 
  • Olivens blomma har en ljuvlig doft.
  • Olivträdet tappar inte sina blad på vintern.
  • Olivoljan har fantastiska naturliga hälsoegenskaper. Den innehåller hög andel enkelomättade fetter. Det är den typ av fett vi bör få i oss mycket av. 40 gram per dag för en man och 30 gram för en kvinna, enligt livsmedelsverket.
  • Det går utmärkt att baka med olivolja. Speciellt pizzadeg, scones eller majsbröd. Brödet håller sig färskt längre.
  • Oliver innehåller både fibrer, kalcium och järn.